De wachtdienst is te bereiken op het centraal telefoonnummer

1733

Huisartsenwachtpost regio Aalst

Op weekends, feestdagen en brugdagen (en vanaf 1 november 2022 ook ’s nachts tijdens de week) wordt de huisartsenwacht voortaan georganiseerd vanuit de wachtpost in Aalst (Leopoldlaan 44). Kijk op hun website voor alle praktische informatie.

Waarom een wachtdienst?

Uw huisarts probeert zo veel mogelijk bereikbaar te zijn. Toch heeft hij of zij ook een gezin, familie, sport en hobby’s en behoefte aan ontspanning en vrije tijd. Huisartsen moeten ook regelmatig bijscholingen volgen. De wachtdienst zorgt er voor dat patiĆ«nten met dringende problemen op elk moment bij een huisarts terecht kunnen.

Tips bij het gebruik van de wachtdienst

  • Raadpleeg de dokter van wacht alleen voor problemen die niet kunnen wachten tot wanneer uw huisarts terug beschikbaar is. De wachtarts heeft het vaak erg druk en het oplossen van kleine probleempjes kan de dringende hulpverlening in de weg staan.
  • Vraag niet steeds een huisbezoek. Indien u zich kan verplaatsen bespaart u de huisarts van wacht veel tijd door u zelf naar het kabinet te begeven. Veel onderzoeken en behandelingen gebeuren trouwens beter in het kabinet dan bij de patiĆ«nt thuis.
  • Woont u niet in het wachtgebied? Dan dient u zich te wenden tot de wachtdienst voor uw regio. De wachtnummers voor heel vlaanderen vindt u op www.huisarts.be.
  • Indien u de apotheker van wacht zoekt, kijk dan op www.apotheek.be.

Vragen, suggesties en klachten

Hoewel we ons uiterste best doen om de wachtdienst vlot te laten verlopen, is het niet uitgesloten dat er iets misloopt. Aarzel niet ons hiervan op de hoogte te brengen.

U neemt hiervoor best contact op met uw eigen huisarts of met het bestuur van de vzw via het contactformulier.